Werkwijze

De bezoeker van een open avond, dag of evenement krijgt bij ons de gelegenheid om een VR bril op te krijgen. Hierdoor staat men direct in een drugs gerelateerd pand. De bezoeker kan 360 graden om zich heen allerlei signalen zien. Door de controller in de hand kan men bepaalde zaken aanwijzen en hier informatie over verkrijgen. Daarnaast zijn er door op zaken te klikken de mogelijkheid om sommige goederen te openen. Per instructeur zijn er vier brillen beschikbaar om deze ervaring op te doen. Door de brillen ervaart u zelf dat u in deze ruimte staat en doet u ervaring op een veilige manier.

bureaudrugszaken veiligheidsdagen VR-experience
Bureaudrugszaken veiligheidsdagen VR-experience

Hennep Experience VR

Na het opzetten van de bril wordt duidelijk dat u in een smoezelige ruimte staat. Deze ruimte heeft allerlei aanwijzingen die duiden op de hennepteelt. Indien u op de diverse goederen drukt krijgt u uitleg waarvoor deze goederen gebruikt worden. Er is zichtbaar gemaakt dat er winsten gemaakt worden en hoe dit vervolgens geïnvesteerd wordt. De grote winsten en de concurrentie die continue aanwezig is zorgen voor gevaren zoals wapens, ripdeals liquidaties. Hennep betreft soft drugs maar is wel harde criminaliteit. In deze experience ervaart u de rouwe kanten van de hennepwereld.

VR Experience Hennep
VR Experience Hennep

Synthetische Drugs Experience VR

Door de bril staat u in een kamer vol met poeders, vaten, zuren en chemicaliën. De ruimte is rommelig en vies. U ziet een constructie staan wat kennelijk een lab betreft. Echter zou deze ruimte de naam laboratorium niet mogen hebben. De chemici die hier werken hebben niet altijd in de gaten hoe gevaarlijk ze bezig zijn. Door verkeerde handelingen zijn er al vaker doden gevallen in een lab. Hier wordt groot geld verdiend met grondstoffen die zelf gemaakt worden, vervolgens gefabriceerd worden en uiteindelijk tot poeder als pil gestampt worden. Er is een investering gedaan om dit lab op te kunnen zetten maar de grondstoffen zijn niet voor handen. De paniek slaat toe en hier is gekozen om een andere pil te maken. Indien er niet geleverd word is er groot gevaar voor de makers van het product.

Ons aanbod voor open- en veiligheidsdagen