Algemeen

Wij verzorgen trainingen op maat voor deze medewerkers. Tijdens de workshop hennep zal de awareness verhogen door het herkennen van de gevaren van de hennepkwekerij. Wij laten in verschillende presentaties zien hoe de hennepwereld met al zijn gevaren en herkenbaarheden, in elkaar steekt. De medewerkers zullen ervaring op doen, alsof ze in een echte hennepkwekerij zijn geweest! Na de workshop kunnen zij henneppanden sneller herkennen.

Werkwijze

Wij zullen door middel van een boeiende presentatie ondersteunt met veel foto en video materiaal een beeld neerzetten van de hennepteelt. Hierbij worden de gevaren en de georganiseerde criminaliteit erg duidelijk. In onze praktijkruimte doet men ervaring op in een hennepkwekerij.

Ervaring hennepplantage

Tijdens deze workshop ervaart u hoe het is om in een hennepplantage te zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gesimuleerde hennepplantage, die in twee op elkaar gestapelde zeecontainers is gebouwd. In de instructie ruimtes kunnen veel verschillende scenario’s worden getoond. Elke medewerker zal zijn eigen werk en werkwijze hier herkennen en de meest gemaakte fouten tegenkomen. De veiligheid wordt aangeleerd door het herkennen en laten ervaren van de gevaren, waaronder de meest recente boobytraps en hoe hierop te reageren. Daarnaast zijn in de containers verschillende teeltechnieken aangebracht. Elke medewerker zal eerder materiaal leren herkennen en de juiste handelingen leren verrichten.

Doelgroep

Medewerkers van woningbouwverenigingen

Doelstelling

Door de training te volgen leert u vroegtijdig signaleren en een juiste procedure aan, om te handelen bij een hennepplantage of een mogelijke hennepplantage.

Resultaat

U leert bij ons te schakelen tussen de verschillende protocollen die er gelden. Deze training vergroot uw veiligheid.

Tijdsduur

Eén dagdeel.

Kosten

Vraag een vrijblijvend offerte bij ons aan via  Contact

De training

Workshop hennep

De workshop duurt een halve dag. Wij laten zien in welke wereld zich de illegale hennepteelt afspeelt. Deze presentatie zal in totaal zo’n drie uur duren. Daarnaast presenteren wij ongeveer een uur in de hennepkwekerij zelf. Hierdoor worden de beelden uit de presentatie levensecht! Er wordt getoond hoe ver de markt van de hennepteelt zich strekt en dat er grote gevaren aan deze teelt vastzitten. De “mindset” zal van onschuldig naar georganiseerde criminaliteit gaan.

Inhoud presentatie

  • Herkenning henneppanden van buitenaf
  • Aard en omvang van hennepteelt
  • Gevaar van hennepkwekerijen
  • Gevaar door illegale stroomaansluitingen
  • Geweld in de hennepwereld

Trainingsoverzicht woningstichtingen