Home » Opleidingen » Opleidingen voor de politie » IBT Training Hennep

Onderwerpen

Wij leren aan om op een veilige manier een hennepkwekerij te ontdekken, veilig en rechtmatig te betreden. In de training wordt de nadruk gelegd op wetmatigheid en veiligheid. Het wetmatige gedeelte zal zich toespitsen op zaken als binnentreden, zoekend rondkijken, doorzoeken, toegang verschaffen en inbeslagname.

De veiligheid wordt aangeleerd door het herkennen van de meest recente boobytraps en onderkennen van risico’s die genomen zijn bij aanleg van de plantage. Tijdens de training leert u hoe hierop goed te reageren. Daarnaast zijn in de containers verschillende teeltechnieken aangebracht. Uw werknemers zullen de gevaren die deze met zich meebrengen herkennen en daarnaar kunnen handelen. Aan het einde van deze training worden afspraken gemaakt over de werkwijze en de te voeren procedures.

Betreden hennepplantage

Eén gedeelte van de groep gaat het pand betreden, de anderen bekijken op ons online platform Drugsview het afval verwerken d.m.v. ice-o-later en bubbleator. Daarna wordt gewisseld en tenslotte volgt een rondleiding door de containers. De hennepwereld heeft veel unieke goederen, die meestal niet herkent worden. Wij leren u sneller herkennen en zorgen dat u ook weet hoe het gebruikt wordt. In de kweekruimte bespreken we de gevolgen van het uitschakelen van stroom. Men is zich na de training bewuster en bekwamer geworden op wetgeving en op veiligheid.

Doelgroep

Deze training is bedoeld om deel uit te maken van een IBT blok.

Doelstelling

Wij leren de groep die het meest en eerst in aanraking kan komen met kwekerijen, hoe veilig en effectief een pand te betreden. Daarnaast vergroten we de algemene kennis van de materialen die bij hennepteelt horen en de wetgeving.

Resultaat

Door het vergroten van de kennis worden panden door u en uw werknemers veiliger benaderd.

Tijdsduur

Wordt aangepast aan de IBT blokken.

Kosten

Vraag een vrijblijvend offerte bij ons aan via Contact

Trainingsoverzicht politie