Home » Opleidingen » Opleidingen voor de gemeente » Workshop ondermijning

Algemeen

Wij presenteren vanuit de praktijk voorbeelden waarbij men leert om anders te kijken naar panden. In de door 8D-games voor ons gemaakte Ondermijningsgame, kunt u op een laptop door een 3D-wereld lopen en zelf deze signalen zoeken en ontdekken.

Werkwijze

We hebben een nieuwe en mooie methode om signalen te herkennen die met ondermijnende criminaliteit te maken hebben zoals hennepteelt, synthetische drugs en mensenhandel. Wij komen op locatie met een laptop voor iedere deelnemer om de Ondermijningsgame te kunnen spelen. Hiervoor hebben wij een ruimte nodig waarin we op voldoende afstand van elkaar kunnen zitten, een opstelling in U-vorm lijkt hiervoor het meest geschikt. Wij presenteren op een TV-scherm of scherm met beamer welke op locatie beschikbaar moet zijn, de verschillende signalen van Hennepteelt, Synthetische drugs en een klein stukje over mensenhandel en arbeidsuitbuiting.

Doelgroep

Gemeente

Doelstelling

Door de training te volgen leert u vroegtijdig signaleren en te herkennen hoe deze signalen te interpreteren.

Resultaat

U let scherper op signalen die er bij panden aanwezig zijn en kunt ze op juiste wijze interpreteren.

Tijdsduur

Eén dagdeel.

Kosten

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan via Contact

De training

Workshop Ondermijning

De workshop duurt een halve dag. Wij laten zien in welke wereld zich de illegale hennepteelt, synthetische drugs en mensenhandel afspeelt. Deze presentatie zal in totaal zo’n drie en half uur duren. Daarbinnen speelt men zelf door verschillende levels en leert men op eigen tempo en niveau. Hierdoor worden de beelden uit de presentatie eigen gemaakt.

Wij focussen op een aantal punten:

  • Herkenning henneppanden van buitenaf
  • Aard en omvang van hennepteelt en synthetische drugs
  • Aandacht voor signalen mensenhandel
  • Eigen maken van signalen herkennen
  • Bevoegdheden

Opleidingsoverzicht gemeenten