Home » Opleidingen » Opleidingen voor de politie » Opleiding Taakaccenthouder Hennep

Algemeen

Hennepkwekerijen  worden indien gepland vaak binnengetreden door de taakaccenthouders. Wij leren deze specifieke groep om de betreding ter aanhouding en ontmanteling veilig, snel en doeltreffender tot een goed einde te laten komen. Door de ervaren taakaccenthouders hennep wordt deze training hoog gewaardeerd.

Werkwijze

Wij leren aan om op een veilige manier een hennepkwekerij te ontdekken, veilig en rechtmatig te betreden en af te handelen. In de opleiding Taakaccenthouder Hennep wordt de nadruk gelegd op wetmatigheid en veiligheid. Het wetmatige gedeelte zal zich toespitsen op zaken als binnentreden, aanhouden, onderzoek kleding, zoekend rondkijken, doorzoeken, toegang verschaffen en inbeslagname.

Doelgroep

Taakaccenthouders Hennep politie

Doelstelling

Wij brengen uw taakaccenthouders Hennep naar een hoger niveau, door het vergroten van hun kennis van de hennepwereld.

Resultaat

Door het vergroten van de kennis worden panden door u en uw werknemers veiliger benaderd.

Tijdsduur

Eén dag.

Kosten

Vraag een vrijblijvend offerte bij ons aan via  Contact

De training

Betreden hennepplantage

Tijdens deze opleiding word het daadwerkelijk betreden van de hennepplantage getraind. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gesimuleerde hennepplantage, die in twee op elkaar gestapelde zeecontainers is gebouwd. Tijdens de opleiding kunnen veel verschillende scenario’s worden getraind. Elke werknemer zal zijn eigen werk en werkwijze kunnen uitoefenen, doordat tijdens de training de instructeurs niet mee naar binnen gaan. Vanuit een bus is alles aan te sturen in de containers en kan er worden meegekeken. Hierop zal vervolgens gecoacht worden. Een tweede scenario is ingericht in een andere ruimte. Hier wordt getraind op het gevaar bij wateroverlast.

De veiligheid wordt aangeleerd door het herkennen van de meest recente boobytraps en hoe hierop te reageren. Daarnaast zijn in de containers verschillende teeltechnieken aangebracht. Uw werknemers zullen de gevaren die deze met zich meebrengen herkennen en daarnaar kunnen handelen.

Na het volgen van deze training beschikken uw werknemers over kennis van zaken met betrekking tot het veilig en wetmatig betreden, aanhouden, inbeslagneming en ontmantelen van hennepkwekerijen.

Praktische informatie

De training bestaat uit een korte gezamenlijke kennismaking, gevolgd door een aantal presentaties. Daarna zullen er twee praktijk inzetten zijn op verschillende panden. De feedback van deze inzetten gaat over in een rondleiding door de scenario’s. Hierin word uitleg gegeven over alles wat men tegen zal komen in de kwekerijen, inclusief verwerkingsmethodes. Hierbij blijkt vaak dat men niet goed op de hoogte is wat er bij een hennepkwekerij gebruikt kan worden. Wij sluiten af met nog een presentatie over de reële gevaren bij hennepplantages

Trainingsoverzicht politie